Gehandicaptenparkeerkaart

Met een gehandicaptenparkeerkaart kunt u parkeren op gehandicaptenparkeerplaatsen. Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente.

Voorwaarden

U kunt een gehandicaptenparkeerkaart aanvragen als u: 

  • Met loophulpmiddelen (bijvoorbeeld een rollator) niet meer dan 100 meter kunt lopen en u hier al meer dan 6 maanden moeite mee heeft
  • Staat ingeschreven bij de gemeente Enschede

Een gehandicaptenparkeerkaart vraagt u persoonlijk aan bij de gemeente. Hiervoor moet u naast bovenstaande aan aanvullende voorwaarden voldoen:

Online een afspraak maken

Als u aan de voorwaarden voldoet, maakt u een afspraak. Er zijn 3 keuzes om een afspraak te maken. Kies de optie die past bij uw situatie: 

Uw afspraak inplannen

U kunt een afspraak maken op de datum met een grijs vakje. Kijkt u bij deze maand en de volgende maanden.

Telefonisch een afspraak maken

U kunt ook bellen om een afspraak te maken. Bel telefoonnummer 053 - 481 79 00.

Gehandicaptenparkeerkaart kwijt of gestolen

Als uw gehandicaptenparkeerkaart kwijt is of gestolen maakt u online een afspraak om een nieuwe gehandicaptenparkeerkaart aan te vragenexterne-link-icoon. Tijdens de afspraak vult u samen met een medewerker van het wijkteam een formulier in waarin staat hoe u de gehandicaptenparkeerkaart bent kwijtgeraakt (verklaring van vermissing).

Wat moet u weten

U komt langs in het Stadskantoor. Een medewerker van het wijkteam bepaalt of u een gehandicaptenparkeerkaart krijgt. Als dat zo is, dan kunt u deze direct meenemen. Neem daarom uw pinpas mee. U kunt betalen na de afspraak.

Als de medewerker van het wijkteam tijdens de afspraak niet goed kan bepalen of u in aanmerking komt, dan verwijzen wij u door voor een medisch advies. De externe adviseur neemt contact met u op om een afspraak te maken. Na dit medisch advies nemen wij contact met u op.

Kosten

€ 41,25

Waar kunt u parkeren

Als u de gehandicaptenparkeerkaart goed leesbaar onder de voorruit van uw auto legt, kunt u:

  • Gratis parkeren op straat waar betaald parkeren geldt
  • Gratis parkeren op openbare gehandicaptenparkeerplaatsen

In parkeergarages en op parkeerterreinen betaalt u het normale parkeertarief.

U mag niet parkeren op plaatsen waar een P-bord staat voor bepaalde groepen. Zoals laad- en losplaatsen, taxistandplaatsen of parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Op een oplaadplaats voor een elektrische auto mag u alleen staan met een elektrische auto tijdens het laden.

Meer informatie

Contact

Is er iets veranderd in uw gezondheid of situatie (bijvoorbeeld: u heeft geen rijbewijs meer), neem contact op met Wijkteams Enschede. Een medewerker denkt met u mee over een passende oplossing.